Wat is Amerikaans Roulette

Wanneer je voor het eerst kennis maakt met roulette is de kans bijzonder groot dat je de Franse of Europese versie zal spelen. Deze vorm van roulette is dan ook veruit het populairst. De reden hiervoor is niet ver te zoeken. Frans roulette blinkt bijvoorbeeld uit in haar eenvoud. Daar waar een Europees of Amerikaans roulette spel nog wel eens indrukwekkend kan overkomen is de Franse versie meer basic en dus veel overzichtelijker. Dit zorgt er voor dat ze vaak als meer toegankelijk wordt bestempeld, maar is dat wel zo? In de basis verschillen Amerikaans roulette, Frans roulette en Europees roulette zeer weinig ten opzichte van elkaar. Sterker nog, eigenlijk is het verschil uitsluitend terug te vinden in het hogere risico dat gepaard gaat met het spelen van Amerikaans roulette. Voel jij je toch aangetrokken tot deze variant op het klassieke roulette spel en wil je er graag je kans mee wagen? Lees dan snel verder, want wij vertellen je graag wat je van de Amerikaans roulette mag verwachten.

img2

In de basis niet zo verschillend

Wat is Amerikaans roulette? Het is een vraag die veel mensen die voor het eerst een gokje willen wagen zich stellen. Het antwoord op deze vraag is evenwel niet zo moeilijk te geven, in tegendeel. Wanneer we de basis van Amerikaans roulette vergelijken met deze van Frans of Europees roulette kunnen we vaststellen dat deze eigenlijk niet zoveel verschillen vertoont, in tegendeel. De opbouw van het speelveld van Amerikaans en Europees roulette is dan ook nagenoeg hetzelfde. Je beschikt net als bij een klassiek spelletje roulette over de mogelijkheid om een keuze te maken tussen een inside en een outside bet. Plaats je een inzet op een inside bet en kies je voor het juiste getal? In dat geval heb je de absolute jackpot gewonnen! Kies je voor een weddenschap op één van de verschillende outside bets? In dat geval kan je geplaatste inzet nog steeds verdubbeld worden bij een winnende weddenschap. Dit alles zorgt er voor dat de basis van Amerikaans en Europees roulette dus helemaal niet zo verschillend is ten opzichte van elkaar, in tegendeel.

Groter risico, maar ook grotere winst

Wanneer iemand zich de vraag stelt; “Wat is Amerikaans roulette?” wordt er door de tegenpartij doorgaans altijd aangegeven dat het een lastigere versie van het klassieke roulette spel betreft. Wanneer we het speelveld van Amerikaans roulette in detail gaan bekijken is het niet meteen duidelijk waarom dit precies is, in tegendeel. Toch zijn er een aantal merkbare verschillen waar je als speler maar beter rekening mee kan houden. Het belangrijkste verschil gaat schuil in het feit dat er sprake is van een extra nul in het speelveld. Deze extra nul zorgt er voor dat je als speler altijd meer risico loopt op een verliesbeurt. Dit risico wordt nog verder vergroot omwille van het feit dat er bij Amerikaans roulette geen sprake is van de En-Prison of de Surrender regel. Op deze manier beschik je nooit over een extra verzekering wanneer de kogel op de nul terechtkomt.

Ontbreken van En-Prison en Surrender regel

Het ontbreken van de En-Prison of de Surrender regel brengt voor de speler altijd een extra risico met zich mee. Wanneer de kogel bij Europees roulette op de nul terechtkomt kan je door het toepassen van de En-Prison regel alsnog rekenen op een extra beurt om winst te proberen maken. Is er sprake van de Surrender regel, dan wordt de helft van de geplaatste inzet terugbetaald. Bij Amerikaans roulette is er zoals reeds aangegeven geen sprake van deze beide regels waardoor het risico voor jou als speler nog een beetje hoger komt te liggen.

Amerikaans roulette, interessant of niet?

Heb je inmiddels een sluitend antwoord gekregen op de vraag; wat is Amerikaans roulette, maar wil je graag nog weten of dit casinospel nu een aanrader is of niet? Dat valt moeilijk zomaar aan te geven, in het bijzonder omdat er rekening dient te worden gehouden met bijvoorbeeld de persoonlijke voorkeur van de speler evenals de ervaring waar deze over beschikt. Het is in ieder geval bijzonder kort door de bocht om te stellen dat Amerikaans roulette uitsluitend interessant is voor de meer ervaren spelers. Ook als beginnende speler die iets meer risico wil nemen kan je, je voordeel halen uit het spelen van Amerikaans roulette.