Verschillen

Er zijn tegenwoordig verschillende versies van het roulette spel op de markt terug te vinden waardoor het niet altijd duidelijk is welke voor jou als speler nu het interessantst is om te spelen. Het spreekt voor zich dat iedere versie van roulette over bepaalde verschillen beschikt ten opzichte van de andere mogelijkheden die voor handen zijn. Het grootste onderscheid wordt als vanzelfsprekend gemaakt tussen Frans en Europees roulette enerzijds en Amerikaans roulette anderzijds. Deze laatste vorm van roulette staat er namelijk om bekend over een extra element in het speelveld te beschikken die de winstkansen van de speler aanzienlijk kan drukken. Ben jij van plan om Amerikaans roulette te spelen, maar wil je eerst een goed beeld hebben van de verschillen waar je rekening mee dient te houden? Lees dan snel verder en kom alles te weten over de verschillen tussen Amerikaans roulette en de andere versies.

img4

Een nul extra op het speelveld

Eén van de belangrijkste en meteen ook meest zichtbare verschillen tussen Europees en Amerikaans roulette gaat schuil in het feit dat laatst vernoemde over een extra nul op het speelveld beschikt. De impact die deze extra nul heeft op het spelverloop mag in eerste instantie dan wel vrij beperkt lijken, dat is het absoluut niet, in tegendeel. Deze extra nul zorgt er namelijk voor dat het voordeel waar het huis bij Amerikaans roulette over beschikt een stuk hoger komt te liggen. Voor spelers die wel van een uitdaging houden of die bijvoorbeeld reeds heel wat ervaring hebben met het spelen van roulette zal dit niet zo’n groot probleem vormen. Spelers die evenwel voor het eerst roulette spelen zullen hier dan waarschijnlijk weer door worden afgeschrikt. De extra nul op het speelveld is in ieder geval zeker en vast iets om rekening mee te houden tijdens het spelen van Amerikaans roulette.

Wat is er gebeurd met de En-Prison regel?

Eén van de belangrijkste regels waar je tijdens het spelen van Frans of Europees roulette een beroep op kan doen is de zogenaamde En-Prison regel. Deze regel zorgt er voor dat je als speler over een bepaalde verzekering beschikt wanneer de kogel op de nul terechtkomt. Hoe gaat deze verzekering dan precies in z’n werk? Zeer eenvoudig. Wanneer je een inside of outside bet hebt geplaatst en de kogel op de nul valt zal je normaal meteen te maken hebben met een verliesbeurt. Met andere woorden, de volledige door jou geplaatste inzet gaat verloren. Wanneer je er voor hebt gekozen om je inzet te verzekeren door middel van de En-Prison regel beschik je over de mogelijkheid om je inzet nog een extra speelbeurt te laten staan. Op deze manier kan je alsnog een bepaalde winst boeken. Wanneer je er voor kiest om Amerikaans roulette te spelen zal je evenwel merken dat deze regel niet aanwezig is. Ook dit is één van de verschillen ten opzichte van Europees roulette die de winstkans van de speler een stukje beperkter maakt.

Ook geen Surrender regel aanwezig

Online casino’s durven er wel eens voor te kiezen om de En-Prison regel bij Europees roulette links te laten liggen waarna deze wordt vervangen door de zogenaamde Surrender regel. Deze regel is in principe iets minder interessant, maar zorgt alsnog voor een niet onaanzienlijk voordeel voor de speler in kwestie. Door in te zetten met de Surrender regel zal je bij een verliesbeurt namelijk nog steeds de helft van je inzet uitbetaald krijgen. In plaats van alles te verliezen beschik je op deze manier toch nog over een bedrag die je de volgende ronde terug kan inzetten. Je kan het evenwel al raden, ook van deze regel is bij Amerikaans roulette geen sprake.

Verschillen in de praktijk

Bovenstaande maakt het eigenlijk reeds duidelijk, de belangrijkste verschillen tussen Europees en Amerikaans roulette hebben betrekking tot de potentiële winstkansen van de speler. Wanneer je er zeker van wenst te zijn dat je over zo optimaal mogelijke winstkansen beschikt is het dan ook altijd aan te raden om er voor te kiezen om een spelletje Frans of Europees roulette te spelen. De aanwezigheid van de extra nul zorgt er bij Amerikaans roulette namelijk in combinatie met het ontbreken van verzekeringen zoals de En-Prison of Surrender regel voor dat het risico een stuk hoger uitvalt. Ben je evenwel op zoek naar een mogelijkheid om tijdens het spelen van roulette over een zo optimaal mogelijke uitbetaling te beschikken? In dat geval is Amerikaans roulette dan weer een absolute aanrader. Het is dus vooral een kwestie van goed met de diverse verschillen rekening te houden vooraleer te beslissen welke versie je gaat spelen.